» » » ”Fördelen med en stor fullservicebyrå är att du har möjlighet att testa olika verksamhetsområden för att bredda dig och hitta vad som passar dig bäst.”

”Fördelen med en stor fullservicebyrå är att du har möjlighet att testa olika verksamhetsområden för att bredda dig och hitta vad som passar dig bäst.”

postat i: Bloggen | 0

Setterwalls är en av Sveriges främsta affärsjuridiska advokatbyråer och vår historia går tillbaka till 1878. Vi är väldigt stolta över de avtryck som Setterwallare har gjort genom åren. Och fortsätter att göra. Setterwalls har idag ett mycket gott renommé i branschen. Vi är topprankade av institut som Chambers and Partners och Legal 500. Hur har vi blivit en av Sveriges mest välrenommerade advokatbyråer både bland klienter och studenter? Svaret är enkelt – våra medarbetare. Lär känna två av dem nedan.

Anna Berglund, associate – Bank & finans

Hur kom du i kontakt med Setterwalls?
Första kontakten var när jag deltog på ”En dag på Settterwalls” under min studieperiod. Ett av våra studentevenemang där vi bjuder in studenter till kontoret och presenterar olika verksamhetsgrupper och minglar med studenter. Ett superbra tillfälle att ställa alla dina frågor och få en bild av Setterwalls som arbetsgivare. Personerna som jag fick träffa då gjorde ett starkt intryck på mig och det kändes därför självklart vart jag skulle söka mig.

Hur har din resa på Setterwalls sett ut?
Jag har spenderat längst tid i vår M&A-grupp där jag trivdes väldigt bra och tyckte att arbetet var riktig kul! M&A-gruppen ger dig bra förutsättningar att lära känna hela byrån och alla som arbetar här eftersom du ofta samarbetar med andra verksamhetsgrupper. Jag har även alltid haft ett intresse för bank och finans så när det fanns en plats där var jag nyfiken att testa på det. Fördelen med en stor fullservicebyrå är att du har möjlighet att testa olika verksamhetsområden för att bredda dig och hitta vad som passar dig bäst. Nu har jag arbetat i vår bank- och finansgrupp i drygt ett halvår och trivs hur bra som helst både med personerna i gruppen och med arbetsuppgifterna.

Vad har varit roligast under de första åren som associate?
Att lära känna alla som arbetar på kontoret, helt klart! Det är roligt att få arbeta tillsammans med skickliga och härliga kollegor, men utöver själva arbetet har vi också en massa festliga aktiviteter tillsammans. Det är allt ifrån frukostar, luncher, resor, konferenser, träningsaktiviteter och utbildningstillfällen.

Att arbeta på en byrå med högt tempo gör att jag känner att jag utvecklas i varje projekt och för varje dag. Det känns både roligt och inspirerande.

 

”Jag har alltid känt att alla på Setterwalls behandlas lika och med samma respekt. Det är en av de viktigaste anledningarna till att jag blev delägare just här.”

Jessica Schönning, delägare – Fastighetsrätt

Hur såg din resa ut till att bli delägare?
Redan i termin 3 blev jag rekommenderad att söka studentjobb på Setterwalls. Jag arbetade sedan extra på Setterwalls under resten av studietiden. Efter examen började jag arbeta på Setterwalls innan jag satt ting på Stockholms tingsrätt. Att börja på Setterwalls är ett beslut jag aldrig har ångrat. Det är snart 15 år sedan idag. Sedan dess har jag hunnit med att få tre barn, Mira, Klara och Axel. När jag var föräldraledig för tredje gången funderade jag mycket på livet och vad jag ville med min karriär. Jag kom fram till att jag verkligen älskar mitt jobb som advokat och rådgivare. Jag älskar att fortfarande få knäcka juridiska frågor men allra mest älskar jag att få ge råd och hjälpa människor. Vidare tycker jag att ledarskap är särskilt roligt och jag älskar att se medarbetare utvecklas.

Vad gör Setterwalls unikt, varför är du delägare just här?
Jag är delägare på just Setterwalls eftersom det alltid har varit en härlig stämning här. Jag har svårt för hierarkier och människor som behandlar människor olika beroende på vem de är och vilken titel de har. Jag har alltid känt att alla på Setterwalls behandlas lika och med samma respekt. Det är en av de viktigaste anledningarna till att jag blev delägare just här.

Jag vill se att Setterwalls fortsätter sträva efter att ständigt bli bättre såväl för klienter som medarbetare. Jag vill att vi fortsätter arbeta med ledarskapsfrågor och ser till att vara en arbetsplats där alla trivs, mår bra och känner att de verkligen utvecklas som jurister men också som människor. Att vi ska vara en modern byrå där det är självklart att man ska kunna kombinera arbete med familj.