» » » Våra medarbetare är vår framgång – intervju med Klara och Jesper

Våra medarbetare är vår framgång – intervju med Klara och Jesper

postat i: Bloggen | 0
Klara Holm, Senior Associate inom verksamhetsgruppen för fastighetsrätt

Det var några veckor som sommartrainee som motiverade mig att söka arbete på Mannheimer Swartling. Som trainee försvann min bild av den ”typiska” affärsjuristen, på byrån mötte jag i stället en väldigt blandad skara personer. Det som förenade dem var helt enkelt att de tyckte om juridik och ville ha ett omväxlande och stimulerande arbete, precis som jag.

Fastighetsgruppens uppdrag är både roliga och varierande. Medan fastighetstransaktioner är mer ”business” är frågor om till exempel hyra eller plan- och bygglagen mer ”juridiktunga”. Att alla partners delar lika på vinsten och att alla jurister med samma ”byråålder” får samma ersättning låter kanske inte så speciellt, men affärsmodellen – Pure Lockstep – påverkar hela den interna kulturen på byrån. För mig är det jätteviktigt att ha trevligt på min arbetsplats och att det inte är onödig internkonkurrens kollegor emellan, vilket Pure Lockstep bäddar för. Som student kan det vara lätt att tänka att det bara är en själv som ska passa för arbetsgivaren, men det är ju faktiskt också så att arbetsgivaren ska passa för en själv.

Jesper Silow, Senior Associate inom branschgruppen för infrastruktur och entreprenad

Efter studietiden var Mannheimer Swartling mitt förstahandsval, men just då var intresset tyvärr inte besvarat. Efter tingstjänstgöring, en internationell master och några år på en annan byrå med specialistinriktning mot ett tillväxtområde, samt inte minst löpande kontakter med HR-avdelningen fick jag äntligen napp! Även om man inte hamnar där man tänkt direkt finns det väldigt goda möjligheter att bygga en kompetensprofil som gör att man kommer dit tids nog.

Kollegorna på byrån förtjänar definitivt ett särskilt omnämnande. Alla är oerhört trevliga, ödmjuka och ambitiösa. Entreprenadjuridik är dessutom väldigt roligt. På grund av hur branschen ser ut kan vi ofta göra mycket stor skillnad med enkla medel, såväl inom tvistesituationer som vid upphandlingar av entreprenadprojekt.