» » » Kontoret i Stockholm – nybygge med värderingar som grund

Kontoret i Stockholm – nybygge med värderingar som grund

postat i: Bloggen | 0
Lindahl öppnade ett nytt kontor i Stockholm den 1 januari 2020 och verksamheten har sedan dess vuxit sig allt starkare och består i dag av närmare 30 jurister. Ambitionen är att fortsätta växa med ännu fler talanger och erbjuda en rolig och utvecklande resa där jurister får träffa spännande klienter redan tidigt i sin karriär. För att kunna fortsätta sin expansion flyttade Lindahl in i nybyggda lokaler på Nybrogatan 17 i början av sommaren.
 

Advokatfirman Lindahl vill erbjuda en rolig och utvecklande resa där jurister redan tidigt i sin karriär får träffa spännande klienter, samtidigt som man vill upplevas som en långsiktig arbetsplats. Allt detta förmedlas särskilt i mötet med juridikstudenter på universiteten. Ambitionen är att redan från start erbjuda avancerade uppgifter och stort eget ansar till ambitiösa och drivna yngre jurister.

– För studenterna är det positivt att tidigt kunna få arbetslivserfarenhet som är relevant för det som de pluggar, och för oss är det en naturlig del i att bli kända som varumärke och arbetsplats på universiteten och för att hitta talanger tidigt som vill få en spännande och snabb start i sina karriärer, berättar Caroline Fogelkvist, CFO med HR-ansvar på Lindahl. 


Spännande och varierande uppgifter 

Carolines egen resa inom Lindahl började i januari i år, och kommer närmast från rollen som auktoriserad revisor och managementkonsult på PWC. Rollen som CFO är bred, och förutom att jobba med bolagets affär och ekonomiavdelning har hon även ansvar för HR-frågor, vilket är frågor hon personligen brinner för. Det gör jobbet extra spännande och varierande, berättar hon. 

Hon medger att hon hade förutfattade meningar om advokatbranschen som en stelbent bransch, men dessa utmanades när hon kom i kontakt med Lindahl.

– När jag träffade delägarna kände jag att det fanns något nytt och fräscht hos Lindahl, dessutom delar jag deras värderingar gällande synen på bla. work-life balance, att man ges tid och möjlighet till annat viktigt i livet förutom enbart jobbet.

Trots den snabba ökningen av nytillkomna jurister under de senaste månaderna har rekryteringsprocessen inte hastats igenom. Tvärtom är samtliga jurister noga utvalda och utvärderade utifrån sina personliga egenskaper, kompetenser, erfarenheter och det man kan tillföra organisationen, berättar Mats Tindberg, Managing Partner.


– Vi har handplockat jurister från advokatfirmor och bolag inom olika rättsområden, de som vi tycker är bäst i stan och som vi tror skulle passa hos oss. 

De nya tillskotten består av specialister inom ett flertal rättsområden såsom aktiemarknadsrätt, M&A, immaterialrätt, fastighetsrätt samt bank och finans. På så sätt har Lindahl i Stockholm byggts upp med ambitionen om hela tiden stärka erbjudandet. 

– Vi vill bygga långa relationer med våra klienter där de ringer till oss om alla deras affärsjuridiska frågor. Det är en stor fördel för klienten att vi känner till deras affärsmodell och produkter i detalj och vad de efterfrågar av oss, säger Mats Tindberg.


Våra viktigaste ledord 

Några av Lindahls viktigaste ledord är kollegialitet, lojalitet och prestigelöshet. Hög integritet och ett starkt inre driv bör också vara framträdande karaktärsdrag hos den som söker sig till byrån. Lindahl lever även efter devisen att det man tycker är kul, det gör man bra. Därför har det också varit viktigt att varje nytillkommen jurist delar dessa värderingar.

– Det är otroligt viktigt för oss att alla som jobbar känner ett engagemang och gillar att gå till jobbet varje dag och att vi tillsammans bidrar till en peppande och coachande tillvaro, berättar Mats Tindberg, och får medhåll från Caroline Fogelkvist:

– Många pratar om att det är högt i tak. Här är det verkligen det. Vi har en öppen och inbjudande stämning där vi inte gör skillnad på personal inom affärsstöd och delägare, alla är lika mycket värda och bidrar till att verksamheten fungerar och utvecklas, säger hon. 


Nytänkande med en historia

Att Stockholmskontoret befinner sig i en tillväxtfas bidrar också till en särskild nystartskänsla, lite som hos en startup, fortsätter Caroline Fogelkvist. 

– På Lindahl får man som jurist vara med och bygga upp vår verksamhet och har möjligheten att kunna påverka. Många väljer att arbeta hos oss just tack vare det. Meriter och betyg är viktigt i branschen, men vi fokuserar minst lika mycket på att personen ska fungera i vårt team.

Till skillnad från en startup i dess vanliga bemärkelse har Lindahl en stark historia och sina övriga kontor i Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg i ryggen. 

– Framgångsreceptet bakom vårt snabbt växande kontor i Stockholm är just att vi har ett tungt varumärke i grunden – Advokatfirman Lindahl – och att vi stoltserar med att vi har stort eget ansvar och högt ställda krav på våra jurister, vilket är välkänt inom branschen och får fler duktiga jurister att vilja söka sig till oss, säger Mats Tindberg.