» » » Mannheimer Swartling Training Programme

Mannheimer Swartling Training Programme

postat i: Bloggen | 0

Mannheimer Swartling Training Programme är ett utbildningsprogram för dig som vill komplettera dina juridikstudier med praktiska övningar och fiktiva case. Under några heldagar utvecklar du dina juridiska färdigheter, knyter nya kontakter och bekantar dig med arbetet på en affärsjuridisk byrå. Amy Samuelsson och Benjamin Johansson deltog i Mannheimer Swartling Training Programme under 2020 respektive 2019. Här berättar de om sin upplevelse och vad de tar med sig från programmet. 

”Om man vill veta mer om vad juristyrket innebär och hur det juridiska arbetet ser ut i praktiken tycker jag verkligen att man ska söka”, säger Amy som idag jobbar extra i receptionen på byrån och kommer att börja som associate på Mannheimer Swartling under nästa år.  

Oavsett vad du vill arbeta med i framtiden är Training Programme en värdefull erfarenhet där du får möjlighet att utveckla dina färdigheter inom ett flertal områden, till exempel förhandlingsteknik, juridisk engelska och projektledning. 

”Training Programme ger dig som student en god inblick i byråns arbete och kultur. Du får chansen att prova på olika gruppers arbetsmetoder, vilket förhoppningsvis kan göra det stora jobbvalet lite enklare”, säger Benjamin, associate på byrån.

Benjamin uppskattade att han fick arbeta pragmatiskt med verklighetstrogna case. Tack vare programmet fick han upp ögonen för verksamhetsgruppen M&A, den grupp som han idag arbetar i.  

”Programmet spelade en avgörande roll i varför jag sökte till Mannheimer Swartling och vilken arbetsgrupp jag önskade”, förklarar Benjamin. 

”Jag lärde mig mer om affärsjuridik och dess funktion samt många praktiska saker, som hur många delmoment och avtal det kan finnas i en företagsöverlåtelse”, berättar Amy och fortsätter: 

”Du får även lära dig och utveckla många andra viktiga egenskaper, till exempel att bemöta klienter och deras önskemål samt att hantera tidspress och oförutsedda händelser.”

Amy och Benjamin berättar att programmet var ett jättebra tillfälle att få träffa andra studenter och potentiella kollegor.

”Vi lärde oss mycket av varandra under dessa dagar och det var roligt att få möjlighet att diskutera och lösa case tillsammans. Jag tycker verkligen att man ska passa på att lära sig av varandra när man har chansen. Precis som när man träffar duktiga jurister och kollegor i framtiden”, säger Amy. 

”Det var ett roligt sätt att träffa nya människor på, som ett kollo fullt med juriststudenter!” säger Benjamin och skrattar.

”Det roligaste var helt klart alla medarbetares engagemang, allt från att svara glatt på alla frågor till att spela rollspel och gå in i karaktärer för våra case-övningar. Det var enormt uppskattat och gjorde verkligen upplevelsen mer trovärdig, men framför allt väldigt rolig”, avslutar Amy.

Ansökan till Mannheimer Swartling Training Programme öppnar den 1 december 2021. Programmet riktar sig till dig som under våren 2022 läser termin tre till och med sex på juristprogrammet.

Här kan du läsa mer om programmet och hur du ansöker: https://www.mannheimerswartling.se/karriar/studentmojligheter/training-programme/