» » » Cederquist – en modern byrå som vågar sticka ut

Cederquist – en modern byrå som vågar sticka ut

postat i: Bloggen | 0
Cederquist är en av Sveriges högst rankade affärsjuridiska byråer och våra verksamhetsgrupper rankas ständigt bland de absolut främsta i Sverige. Vi är även kända för att vara en modern och värderingsstyrd konsultorganisation, som präglas av våra fyra värderingar: kvalitet, lyhördhet, hållbarhet och passion.

Du missar väl inte vårt förevent på Rex den 1 december? Läs mer och anmäl dig här! (här kanske ni har en länk att lägga till?)

Är du student och intresserad av att veta hur det är att arbeta på Cederquist?
Vi erbjuder rekryteringsdagar (CQ Recruitment Days), sommarnotarieprogram samt möjlighet att arbeta extra hos oss under studierna. Beroende på hur långt du har kommit på juristprogrammet kan du antingen arbeta som kvällsreceptionist eller ute i våra verksamhetsgrupper som en del av vår talangpool. På https://karriar.cederquist.se/hittar du kontaktuppgifter och mer information om våra lediga tjänster.

Intervju med Johanna Wigfeldt, Associate i Cederquists transaktionsgrupp

I vårt senast nummer av CQ Magazine kan du läsa en intervju med Johanna Wigfeldt, Associate på Cederquist, och Johanna kommer även vara på plats under Juristens dag!

”Jag utmanas genom att ha kompetenta och inkännande kollegor som hela tiden pushar gränserna för min comfort zone och som alltid vill att jag ska utvecklas i min konsultroll.”

Johanna Wigfeldt läste juristprogrammet på Stockholms universitet och kom i kontakt med Cederquist under studietiden när hon deltog på CQ Recruitment Days. Idag arbetar hon som associate i vår transaktionsgrupp.

Berätta lite kort om dig själv:
Jag är sedan januari 2020 anställd i Cederquists transaktionsgrupp vilket har inneburit att jag under mina första 18 månader har arbetat sex månader i tre av Cederquists transaktionsgrupper. Först i Privat M&A, därefter i aktiemarknadsgruppen och sist i fastighetstransaktionsgruppen. På min fritid umgås jag gärna med vänner och familj över en god matbit.

Hur såg din väg från studier till där du är idag ut?
Under min sjunde termin på juristprogrammet deltog jag på CQ Recruitment Days. Efter dessa dagar fick jag möjlighet att vara sommarnotarie i Cederquists bank- och finansgrupp och fick därefter anställning som associate.

Varför blev det Cederquist?
Under större delen av min studietid var jag inställd på att jag ville arbeta på advokatbyrå efter examen och var därför i kontakt med flera byråer under hela studietiden. Från start fick jag ett gott intryck av Cederquist genom det varma bemötandet och den härliga gemenskapen mellan de anställda. Under sommarnotarieperioden bekräftades min bild av Cederquist som en härlig arbetsplats och när jag blev erbjuden anställning som associate var det därför ett självklart val.

Hur utmanas du i din vardag?
Genom att ha kompetenta och inkännande kollegor som hela tiden pushar gränserna för min comfort zone och som alltid vill att jag ska utvecklas i min konsultroll.

Hur utmärker sig Cederquist som arbetsplats?
Alla fantastiska individer som skapar arbetsplatsen – det är verkligen ett unikt härligt gäng som arbetar på Cederquist!

Vad uppskattar du i din vardag på Cederquist?
Att den ena dagen inte är den andra lik och att jag varje dag stöter på nya och roliga uppgifter och utmaningar.

Berätta om ett roligt minne från din tid på Cederquist?
Ett minne i närtid är när jag och fem kollegor deltog i jurist-SM i padel som gick av stapeln på vårens varmaste fredag. Vi vann inte (detta år), men det var ändå en fantastiskt rolig dag.

På vilket sätt skulle du beskriva Cederquist som en modern byrå?
Att vi hela tiden strävar efter att ligga i framkant i aktuella frågor, allt från sociala frågor som jämställdhet, men även digital utveckling.

Vilka är dina mål för framtiden?
Att aldrig sluta vara nyfiken.

Kort information

NAMN: Johanna Wigfeldt

ÅLDER: 28 år

GRUPP: Transaktionsgruppen

OM JAG FICK BESKRIVA MINA KOLLEGOR SKULLE JAG SÄGA ATT DE ÄR… drivna, kompetenta och har nära till skratt.

DEN TYPISKA CQ:AREN ÄR… proffsig och positiv.

OM JAG INTE HADE ARBETAT SOM AFFÄRSJURIST HADE JAG… öppnat hunddagis.

TILL STUDENTER SOM FUNDERAR PÅ CQ SÄGER JAG… att de ska besöka eller söka till några av Cederquists event och studentaktiviteter för att lära känna oss bättre.

 

Läs mer om Cederquist här: https://karriar.cederquist.se/