» » » Lär känna Cederquists nya Employer branding and recruitment specialist

Lär känna Cederquists nya Employer branding and recruitment specialist

postat i: Bloggen | 0

Vilma Hartwig arbetar som Employer branding and recruitment specialist på Cederquist. Det innebär att hon arbetar med rekrytering av nya medarbetare, men även att ge potentiellt anställda en bild av vad det innebär att arbeta på Cederquist.

Berätta lite kort om dig själv och vad din roll innebär?

Jag började på Cederquist i augusti 2022 och kände redan från start att detta är en arbetsplats jag kommer trivas på. Innan Cederquist arbetade jag med rekrytering och employer branding på ett stort teknik- och ingenjörsbolag där stort fokus låg på att rekrytera ingenjörer inom olika områden. Jag bor på Södermalm, tillsammans med min man och dotter som är 1,5 år. På fritiden blir det mycket lek på lekplatser och när det finns tid umgås jag gärna med vänner och familj.

Att jobba med employer branding handlar mycket om att skapa och utveckla ett attraktivt arbetsgivarvarumärke. Vi vill ge dig som potentiell medarbetare en bild av, eller ett löfte om vad det kommer innebära att arbeta hos oss – och sedan hålla det löftet. Jag tycker att det blir som bäst när vi arbetar med Employer Branding-frågor inifrån och ut, för alla vi som arbetar här på Cederquist skapar och formar vår arbetsplats och företagskultur tillsammans. 

Berätta om din roll på Cederquist och vad som lockade dig att söka hit?

I min roll arbetar jag både internt och externt. Det är mycket fokus på studentmarknadsföring vilket innebär till exempel att jag arrangerar och deltar på events och arbetsmarknadsdagar, nätverkar med studenter och utvecklar våra samarbeten med universiteten, juristföreningarna och andra samarbetspartners. Utöver det arbetar jag med interna projekt kopplat till hur vi bygger och utvecklar vårt arbetsgivarvarumärke.

Vad uppskattar du med byrån?

Jag motiveras av att arbeta med starka varumärken i en företagskultur som jag kan identifiera mig med och stå bakom. Cederquists kompetens och professionalitet kombinerat med den familjära kulturen och det starka fokuset på gemensamma värderingar lockade mig!

Hur kan studenter komma i kontakt med Cederquist?

Vi vet att det finns många spännande arbetsplatser att välja mellan som färdig jurist och därför är det viktigt för oss att tidigt etablera en relation till de studenter som är nyfikna på just affärsjuridik. På Cederquist tror vi att det bästa är att du som student får bilda dig en egen uppfattning om oss som arbetsgivare på plats. Vi erbjuder därför flera möjligheter att redan under studietiden få in en fot i vår organisation och skapa en egen relation till oss: som till exempel vår student- eller talangpool, som sommarnotarie, genom att delta på vårt event CQ Recruitment Days eller nätverka med oss på någon arbetsmarknadsdag.

Varför ska studenter välja Cederquist?

Det är lika viktigt att Cederquist känns rätt för dig, som det är att du känns rätt för oss. Vi tycker att en stor fördel med Cederquist är att alla här känner varandra vilket leder till korta beslutsvägar och en flexibel och snabbfotad organisation. På Cederquist är vi stolta över vår familjära företagskultur och som ny kollega hos oss kommer du snabbt in i vad vi kallar ”CQ-andan” som präglas av våra värderingar; kvalitet, lyhördhet och engagemang. Som nyexaminerad jurist eller studentmedarbetare ger Cederquist dig möjligheten att arbeta med några av Sveriges bästa specialister inom affärsjuridik och därmed även de mest komplexa och spännande projekten på marknaden. Det ger dig en snabb och brant utvecklingskurva.

Vad är dina tips till studenter som vill lära känna oss?

Följ oss på våra sociala medier, där lär du känna oss som organisation och våra medarbetare. Håll även koll på vår hemsida och karriärsida för att ta del av intervjuer med våra medarbetare och andra nyheter. Kom gärna fram till oss på mässor och delta i andra event som vi anordnar – det bästa sättet att lära känna Cederquist är att prata med någon som redan är en CQ:are! 

Så gör du för att imponera under en intervju!

Här ger Vilma sina bästa tips inför en intervju.

Hur viktigt är det att förbereda sig innan en intervju?

Förberedelse är enligt mig nyckeln till en lyckad intervju. Om du som kandidat har tagit dig tiden att förbereda dig visar det på en hög ambitionsnivå och det ger intryck av att du är engagerad och motiverad. Genom att förbereda dig noga skapar du även utrymme för att fundera kring frågor som varför du söker den här tjänsten och vad du tror att du kan bidra med till arbetsgivaren? Mitt tips är att vara ärlig mot dig själv i vad som är viktigt i arbetet och vilka drivkrafter du har.

Vilka frågor kan en kandidat förvänta sig att få?

Hos CQ kan kandidater förvänta sig att vi ställer öppna frågor som handlar om vad som har format dem när det gäller både erfarenheter och personlighet. Ett tips till dig som kandidat är att använda dig av konkreta exempel för att beskriva hur du har tänkt eller agerat i olika situationer, det hjälper oss att få en bättre förståelse av vem du är. 

Vad tittar du på när du träffar kandidater?

Vi letar efter lagspelare som vill vara med och utveckla Cederquist. Vi har en personlig och genuin kultur. Alla är med och bidrar till laget, oavsett om man är nyanställd eller senior jurist. Dina framstående akademiska meriter är en bra början, men vi lägger även stor vikt i personliga egenskaper. Positiva egenskaper hos våra talanger är nyfikenhet, driv, vilja att utvecklas samt en förmåga att se kundernas behov.

Vad får dig att bli riktigt imponerad under en intervju?

Jag blir riktigt imponerad när jag märker att en kandidat har gjort sin due diligence och läst på om oss och som ett resultat av detta är nyfiken och ställer frågor. Att vara genuint intresserad kommer man långt på! Jag träffar många duktiga och trevliga kandidater så ett tips är att verkligen fundera ut vad just du kan bidra med i rollen och varför vi ska anställa just dig. 

Något mer som imponerar är god självinsikt. Det vill säga när en kandidat vågar vara öppen med både styrkor och utvecklingsområden. Vi söker olika personligheter som kan komplettera varandra och syftet med intervjun är ju att vi ska få en känsla för vem just du är som person. 

Vad är inte ett önskvärt beteende under en intervju?

Jag tycker att det är viktigare att fokusera på vad man vill förmedla under sin intervju, istället för att fokusera på saker man ska undvika. Om du som kandidat är dig själv, förberedd och engagerad under intervjun så har du kommit långt. 

Vad tycker du är utmärkande för Cederquist?

Vad som är utmärkande för Cederquist är att du kommer till en personlig, kompetensstark och utvecklande miljö som präglas av stark laganda och gemenskap. Människorna som arbetar på Cederquist och den fina sammanhållningen som vi har, är något som våra medarbetare lyfter fram som några av våra främsta styrkor.

Hoppas vi ses på en intervju!

Våra möjligheter för studenter

För oss på Cederquist är det en självklarhet att erbjuda juriststudenter en möjlighet att bilda sig en egen uppfattning om oss som arbetsgivare. Här är alla de möjligheter vi har för dig som är student.

Studentpoolen

Har du läst minst en termin på juristprogrammet, brinner för service och vill få möjlighet att prova på byrålivet? Då kan vi erbjuda dig en möjlighet att arbeta extra hos oss, och därmed få in en fot på en av Sveriges ledande affärsjuridiska byråer. Som studentpoolare arbetar du extra i vår reception och konferens och blir en viktig del av organisationen.

Talangpoolen

Som en del av Cederquists talangpool får du möjlighet att arbeta extra med juridik under dina studier. Talangpoolen är en bra plattform för dig som vill knyta värdefulla kontakter med oss som arbetsgivare och ger dig samtidigt en värdefull inblick i rollen som affärsjurist. Du kommer att tillhöra en av våra verksamhetsgrupper och arbetsuppgifterna kan likställas med sådana som våra juniora biträdande jurister utför.

Sommarnotarie

Varje sommar anställer vi juriststudenter som är i slutskedet av sin utbildning. Som sommarnotarie får du under sex veckor möjlighet att, med en fadder som stöd, aktivt delta i det juridiska arbetet hos oss. Vi vill att du ska ha läst minst sex terminer för att kunna omsätta det du har läst på universitetet. Du får en inblick i byrålivet och kan bygga upp ett kontaktnät med erfarna jurister för din framtida karriär.

CQ Recruitment Days

Under två rekryteringsdagar välkomnar vi dig in bakom kulisserna för att själv få prova på om Cederquist är rätt arbetsplats för dig. Om det känns rätt för oss båda, ser vi fram emot att utvecklas tillsammans med dig som associate, sommarnotarie eller som en del av vår talangpool. Du kommer även att ta med dig värdefulla insikter om dig själv och hur du upplever att rollen som affärsjurist på Cederquist passar just dig.