» » » Från kvällsreceptionist till trainee

Från kvällsreceptionist till trainee

postat i: Bloggen | 0

Berätta om din resa på Baker McKenzie

Jag har arbetat på Baker McKenzie i två år och har med tiden växt inom byrån. Jag började jobba på byrån som kvällsreceptionist hösten 2020 samtidigt som jag läste min tredje termin på juristprogrammet. Jag, som många andra, studerade på distans och ville förnya tillvaron. Att komma till en stor internationell advokatbyrå var motiverande och spännande. Så småningom fick jag en ny tjänst som kvällsassistent där jag vidare lärde mig mycket om hur de interna processerna på byrån fungerar. Då jag trivdes så bra var det en självklarhet att söka sommarnotariat. Som sommarnotarie fick jag prova på hur det är att vara junior associate på riktigt. Det var en rolig tid med mycket jobb och eget ansvar. Jag fick en kick av att vara med på riktigt. Efter sommaren ville jag fortsätta utmanas och fick möjligheten att jobba som trainee inom Private Equity. Detta kändes som en kul utmaning och ett steg i rätt riktning. Nu har varit trainee i en månad och har trivts superbra. Jag har lärt mig något nytt varje dag och älskar att vara på byrån!

Hur skulle du säga att företagskulturen på Baker McKenzie är?

På Baker McKenzie är alla en del av en stor gemenskap, oberoende av vilken tjänst du har. Sedan dag ett har jag välkomnats in i gänget och bjudits in till roliga evenemang. Samhörigheten här känns unik för byrån och är en av de största faktorerna till varför jag har trivts så bra!

Berätta om dina arbetsuppgifter

Som kvällsreceptionist och kvällsassistent är du spindeln i nätet och arbetar mycket administrativt med att bl.a. boka möten, arkivera och utföra klientkontroller. Detta var även till nytta för mig under min tid som sommarnotarie. Då hade jag varierade arbetsuppgifter både gällande M&A och IP & Tech. Bland annat utredde jag rättsfrågor åt klienter, gjorde research inom Due Diligence-processer samt arbetade med Londonkontoret och uppdaterade dem gällande Sveriges implementering av EU-direktiv. Jag fick även följa med Carl Svernlöv på en bolagsstämma, det var häftigt! Det jag lärde mig under sommaren kom vidare till nytta under min tid som trainee. Jag har arbetat med Private Equity gruppen och bl.a. varit med på klientmöten och closings, varit del av Due Diligence-processer och assisterat gruppen i samordnandet av andra transaktioner.

Skulle du rekommendera andra att söka extrajobb, varför?

Jag skulle varmt rekommendera att söka extrajobb som kvällsassistent eller dylikt då det sätter studierna i ett praktiskt sammanhang och är en perfekt inkörsport i byrålivet som breddar vägen för andra möjligheter!

Så använder vi på Baker McKenzie Legal Tech för att effektivisera arbetet

Med hjälp av Legal Tech vill vi vara en del av utvecklingen inom branschen med fokus på bland annat effektivitet, noggrannhet och flexibilitet.

  • Vi använder oss av digitala verktyg för att effektivisera det juridiska arbetet samt leverera juridisk rådgivning på nya och innovativa sätt, säger Margarita Kozlov, advokat inom arbetsrätt

Se bifogad länk för hela artikeln.

The Scholar Juridik 2021 by Human Performance – Issuu