» » » Nordia

Nordia

postat i: Bloggen | 0

Hej blivande jurister!

I Juridiska föreningen är ni inte bara medlemmar, ni är även framtida jurister och kanske vår kommande kollega. För att fördjupa oss i nätverkande och vägleda dig till att maximera studentmässans timmar kommer här några tips och råd:

Betydelse av nätverkande

Nätverkande är en grundläggande del för framgång inom det juridiska området. Det handlar inte bara om att utbyta kontaktinformation, utan om att bygga betydelsefulla förbindelser som kan forma din framtid inom det juridiska yrket. För att forma ditt nätverkande bör du delta i nätverksevenemang som anordnas av Juridiska föreningen, som t.ex. Juristens dag, som kan ha betydande roll inför ditt framtida arbete.

Deltagande på studentmässor

Juristens dag är en fantastisk möjlighet för att utforska möjliga karriärvägar, skapa kontakt med advokatbyråer och andra aktörer, samla värdefulla insikter inom branschen och vilken inriktning som du tror kan passa just dig!

Inför studentmässan

Förberedelse är A och O. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din upplevelse på studentmässan bör du:

– Läsa på om utställarna och deras verksamhetsområden

– Tänk igenom vilka frågor som är intressanta och/eller relevanta för dig

– Uppdatera ditt CV

Efter studentmässan:

Syftet är att skapa långsiktiga kontakter. Nätverksbyggande slutar inte när mässan är slut. Följ upp de kontakter du knutit, ta kontakt på professionella plattformar såsom LinkedIn och tacka för de insikter du fått. Att bygga långsiktiga relationer är nyckeln till en framgångsrik juridisk karriär, och studentmässan är bara startpunkten.

Kom ihåg att studentmässan inte bara handlar om att få ett jobb; det handlar om att utforska möjligheter och knyta kontakter som kan forma din juridiska resa!

Träffa NORDIA Law på Juristens dag!

Vi ser fram emot att träffa dig på den kommande studentmässan! Kom förbi vår monter för att träffa en del av vårt team, lära dig mer om de olika rättstvister vi hanterar och upptäck hur NORDIA Law skiljer sig från andra advokatbyråer. Oavsett om du är intresserad av allmän affärsjuridik, tvistemål, affärsrelaterad straffrätt eller något annat område så kommer våra representanter att finnas där för att svara på dina frågor och ge god inblick i de möjligheter som finns på vår byrå.

Är du intresserad av uppsatspraktik eller sommarnotarietjänst 2024? Läs mer om NORDIA Law och hur du ansöker till tjänsterna på www.nordialaw.com

Sist men inte minst!

Kom ihåg att nätverkande och deltagande i studentmässor är viktiga komponenter på din resa genom juristutbildningens utmaningar och triumfer. På NORDIA Law ser vi fram emot att träffa dig på den kommande studentmässan och stödja din utveckling som framtida jurist. Ta vara på möjligheterna, knyt kontakter och ta vara på de spännande möjligheter som ligger framför er!

Vi ses på mässan!